onsdag 28 september 2011

Sjunde kapitlet

Förkylning.
Fy för Sören...

Ungefär så tänkte Trollmor när hon tvingade sig att gå hem från jobbet på tisdagen. Halsen värkte och minsta ansträngning gjorde att hostandet aldrig ville ta slut.
Väl hemma somnade hon på soffan medan Stortrollet och Lilltrollet gick till öppna förskolan för att leka.

När hon vaknat upptäckte hon en annan av sina svagheter. Småätande vid sjukdom.
En otrevlig ovana som dyker upp så fort hon blir det minsta förkyld. Tröstätande kanske proffesorerna skulle kalla det.
Faktum är att hon sällan är riktigt hungrig när hon är förkyld. Däremot dricker hon gärna en massa te och varm mjölk för att halsen ska kännas bättre. Och till teet och mjölken äter hon gärna skorpor, eftersom det var något som hon alltid fick när hon var liten och sjuk, hemma hos Trollmormor. Hon har visserligen slutat att ta socker på skorporna, men ändå... En skorpa blir lätt två som lätt blir tre, fem och sju.
Det är så lätt att motivera ätandet av en skorpa till för sitt sjuka ego och Trollmor är absolut inget undantag. Hon sätter snabbt i sig en hel radda skorpor och sedan, strax efteråt, kommer hon på att det inte är så smart att göra så. Men det är så dags då...

När man är förkyld blir det ingen träning heller...
Det innebär att det blir ännu mindre kalorier som går ut än vanligt. Vilket i sin tur innebär att kaloriintaget måste minskas å det grövsta för att det inte ska ge vågen skrämselhicka på måndag. Det bekymrade Trollmor riktigt ordentligt, men hon orkade inte riktigt göra något åt det.

Varför måste allt vara så mycket jobigare när man är sjuk, tänkte hon innan hon gick för att koka sig ännu en kanna te. Utan skorpor denna gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar